Ervaringen

M., deelneemster aan de groepstraining Sterk in je Vel (op maat ontwikkeld voor Civic Amsterdam):
“nou op de eerste plaats ben ik blij dat ik hiermee heb meegedaan. Ik ging ook met plezier en heb geen spijt. Nu kan ik mijn leven toch wat positiever zien. Daarvoor had ik iets van ik ben dom, suf en durf niet te zeggen wat ik wil en voel. Ik durf bijna nooit nee te zeggen en heb ook bijna altijd spijt. Alleen maar om anderen tevreden te stellen. Bij jou heb ik toch gezien en geleerd dat ik nee kan zeggen zonder spijt te krijgen. Dat ga ik ook doen. Ik ben trots op mezelf en zeer dankbaar aan jou, om mijn leven ook op een andere manier te zien dan ik dacht.”
(December 2020)

I., deelneemster aan de groepstraining Sterk in je Vel:
“wat ik eraan gehad heb is dat ik nu zekerder ben met mezelf. Weten dat ik het aankan. Wat ik goed en fijn vond was de afwisseling theorie en praktijk. En ik was vooral ook blij met het aantal mensen, we waren maar met 4 vrouwen waardoor je veel tijd aan ons kon besteden”.
(December 2020)

Hanne, 27 jaar, over individuele coaching op Stadsboerderij Osdorp:
“ik vond het een heel fijn en ontspannen gesprek. Janneke stelde me meteen op mijn gemak door me welkom te heten en even een praatje te maken, en daarnaast ook haar “plan/idee” te vertellen voor het gesprek. Tijdens het gesprek zelf vond ik het fijn dat ze doorvroeg en mij de ruimte gaf om mijn eigen gedachten of haar interpretaties ervan te evalueren en eventueel te corrigeren. Wat ik ook fijn vond is dat ik weer naar huis ging met een concrete opdracht die gemakkelijk uit te voeren is. In het verleden heb ik wel eens meegemaakt dat ik dan een waslijst aan opdrachten/huiswerk mee krijg en dat werkt voor mij niet.”
(Mei 2020)

Menno, over “Goed Gesprek in het Groen” (gratis coaching tijdens Corona crisis op Stadsboerderij Osdorp):
“dit is me zeer goed bevallen, ongedwongen en in een mooie omgeving. Er moet niets en je kunt met alles komen. Als je eenzaam bent of je zoekt richting in je leven, gaan! Ik raad het van harte aan”.
(April 2020)

Hikmate, 20 jaar, over een individueel coachingstraject:
“voordat ik Janneke kende was ik een dame die nergens heen ging. Ik ging alleen in een hoekje zitten en zei niks. Janneke heeft mij geholpen uit mijn hoekje te komen. Ze heeft me beter leren fietsen en laten zien dat het leven niet alleen maar zwart wit is, maar heel veel kleuren”.
(Mei 2019)

Lisa, 17 jaar, over de faalangst training:
“ik vond het echt super handig en het voelt alsof ik nu een andere kijk heb op leren…ik doe het nu met veel meer plezier en heb ook zeker meer motivatie. Heel fijn dat ik ook meer duidelijkheid heb gekregen over als het even niet lukt met leren, spanningen of huiswerk. Dan weet ik nu wat er precies gebeurt bij me en wat ik kan doen om ervoor te zorgen dat het wel lukt”.
(December 2017)

Madeleine Pelle, moeder van Malou (14) en werkzaam als moeder- en ouderbegeleider in de kinder en jeugd psychiatrie:
“wat ik fijn vond in de begeleiding van Janneke bij onze dochter is dat ze begon met een kennis making gesprek met ook ouder erbij. Zo krijg je als ouder een indruk en vertrouwen in het traject maar kun je ook nog met ’t kind erbij kwijt wat je kwijt wilt als ouder. Goed voor de transparantie én om met vertrouwen je kind de gelegenheid te geven zo zelfstandig mogelijk een veranderingstraject in te gaan.
Ik heb janneke als betrouwbaar, kundig, reëel, warm en aansluitend bij ons kind ervaren. Het is werken volgens de nieuwe manier met doelen, afspraken en evaluatie. Goed voor degenen die in het verandertraject zit, er wordt heel inzichtelijk wat ’t geleerde is. Bij onze dochter is dat zelfvertrouwen. Hierdoor merk ik dat ons kind vrolijker en met meer vertrouwen naar school gaat. Reden om dankbaar te zijn!”
(November 2017)

Malou, 14 jaar (Montessori Lyceum Amsterdam), over individuele faalangst training:
“ik vond de training nuttig. Ik heb dingen geleerd over hoe mijn hersenen in elkaar zitten en waarom ik dan dingen op een bepaalde manier doe. Janneke kon dat allemaal heel goed uitleggen en me ermee helpen. Wat ik het meest ga onthouden zijn de vicieuze cirkel, het willen in plaats van moeten en de herstelgedachte. Wat ik goed vond aan de training is dat we alle onderwerpen die ik zelf herkende besproken hebben. Alles heeft ook een speciaal teken-achtig iets erbij waardoor je het meer voor je ziet. Wat ik er vooral aan gehad heb is dat ik de herstelgedachte veel heb toegepast en dat voelde wel echt fijn en ik ben ook wel zekerder geworden qua toetsen maken en huiswerk. Ik vond dat Janneke de training heel erg goed gaf en je zag ook echt dat ze het zelf snapte en interessant vond”.
(November 2017)

Marijke, moeder van Samuel (13), Ramon (15) en Tarah (10), over een gezinstraject:
“na een moeilijke tijd hadden we dit even nodig om elkaar weer te begrijpen en dichter tot elkaar te komen. Je was een hele lieve, geduldige en empatische coach. Je hebt ons aan het denken gezet en dingen bespreekbaar gemaakt: door te praten begrijpen we elkaar beter. De band met de kids is weer hechter nu, er is meer respect voor elkaar en we luisteren weer meer naar elkaar. Het is weer gezelliger!”.
(Januari 2017)

Medalit (16 jaar, Peru):
“Janneke heeft altijd veel energie om samen met ons ergens aan te werken, ze is een hele goede begeleider. Mij persoonlijk heeft ze veel geholpen met mijn thuis situatie en persoonlijke problemen. En dit jaar (2017) heeft ze een project gedaan met mij en een groepje anderen, dat heet “Mission Possible” waarin we zelf doelen stellen voor onze toekomst, dat was echt super! Het heeft me veel motivatie gegeven”.
(Maart 2017)

Rosa, moeder van Angelique (11 jaar):
“de coaching met Janneke was een nieuwe en interessante ervaring voor me. Het belangrijkste was dat ze ervoor zorgde dat ik met mijn dochter in dialoog kon gaan in een sfeer die neutraal voelde en tegelijkertijd ook warm. Deze sfeer zorgde ervoor dat mijn dochter open ging praten en kon reflecteren op de thema’s waar ze zelf mee zat. Dat ging heel natuurlijk”.
(April 2017)

Andrea, 16 jaar (Mundus college, Amsterdam nieuw-west):
“het is leuk om met Janneke te praten, je kan open met haar zijn en ze luistert heel goed naar je”.
(December 2016)